Σελίδες

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Άγγελος, ο Νίκος και... το Άγιο Πνεύμα!

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα της επιλογής του Νέου Ομοσπονδιακού Τεχνικού για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Και ενώ η ΕΠΟ φαίνεται να εξετάζει αρκετά σενάρια, αυτό που αυτή τη στιγμή φαίνεται ως το επικρατέστερο αφορά τον προπονητή του ΠΑ.Ο.Κ. κ. Άγγελο Αναστασιάδη ως Πρώτο προπονητή, συνοδευόμενο από τον κ. Νίκο Κωστένογλου στη "δεύτερη καρέκλα", assistant manager.
Είναι γεγονός πως, εφόσον θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, η δουλειά και των δύο, Ελλήνων, προπονητών στους διάφορους συλλόγους όπου έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα, έχει αφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων της εκάστοτε ομάδας αρκετά ικανοποιημένους. 
Και μάλιστα, οι δύο προπονητές έχουν να επιδείξουν, εκτός από θετικά αποτελέσματα για τις ομάδες που έχουν εργαστεί, ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις στον τομέα που αφορά τη στάση τους ως Υπευθύνων των club και το Ήθος τους. Επίσης, ένα -πολύ- κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους όσον αφορά τα Θεία. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι και οι δύο, πέραν των συχνών επικλήσεων για βοήθεια προς την Παρθένο Μαρία, έχουν πολλές φορές συμπεριλάβει στο πρόγραμμα προετοιμασίας των Ομάδων τους επισκέψεις σε διάφορους τόπους λατρείας και προσκυνήματος (Μονές, Άγιο Όρος, Οικ. Πατριαρχείο κλπ.). 
Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι αυτό το δίδυμο που θα καταφέρει να "χτίσει" τη "Νέα Εθνική" στο Ποδόσφαιρο; Με, σχεδόν μαθηματικά, επιβεβαιωμένο τον αποκλεισμό της Εθνικής από το προσεχές Euro της Γαλλίας (10/6 - 10/7 2016) το ζητούμενο για τους Έλληνες φιλάθλους, που τα τελευταία 10 χρόνια έμαθαν να αγαπούν αυτή την Ομάδα, είναι το "μέλλον". Γιατί, ανεξάρτητα από τους λόγους, σε μια μακριά διαδρομή πάντα θα υπάρχουν πέρα από -τεράστιες- επιτυχίες και -ίσως εξίσου τεράστιες- αποτυχίες. 
Είναι δεδομένο ότι η ηγεσία της ΕΠΟ έλαβε ένα πολύ σκληρό -και πανάκριβο- μάθημα από την τελευταία της επιλογή για τη θέση του εκλέκτορα. Επένδυσε στις δημόσιες σχέσεις και στο lifestyle προφίλ του κ. Κλαούντιο Ρανιέρι, παραμερίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά που είχαν οδηγήσει στις λαμπρές σελίδες δόξας που γνώρισε η Εθνική Ποδοσφαίρου με τους δύο προκατόχους του Ιταλού. Και μόνο το γεγονός ότι η αναφορά στα ονόματά τους είναι περιττή, αποδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας τους. Όμως, επειδή το "δις εξ'αμαρτείν" όχι απλά σε καθιστά "μή σοφό" αλλά μάλλον σε κατατάσσει στους... Ηλίθιους, η ΕΠΟ έχει τώρα να λάβει μια κρίσιμη και ιδιαίτερα σοβαρή απόφαση για το μέλλον το πιο πολύτιμου περιουσιακού της στοιχείου. 
Πρέπει η ΕΠΟ να ζυγίσει πέρα από την εφήμερη και περιστασιακή περίοδο Δόξας που απολαμβάνει ο υποψήφιος 1ος προπονητής κ. Αναστασιάδης λόγω της πολύ καλής πορείας του ΠΑ.Ο.Κ. και το κατά πόσο το συγκεκριμένο τεχνικό δίδυμο έχει τα φόντα να αντέξει την πολύ μεγάλη πίεση του κόσμου που διψά για γρήγορη επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών. Γιατί, πέρα από τις καλές προθέσεις δύο ανθρώπων που έχουν δείξει κάλα ατομικά στοιχεία και έχουν πετύχει στη δουλειά τους, ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδος έχει πλέον καταστεί... ηλεκτρικός μετά από τις απείρου κάλλους "επιλογές" του τελευταίου εκλέκτορα που τα έκανε κυριολεκτικά θάλασσα! Οι Έλληνες φίλαφλοι που στέκονται ακόμη στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας ζητούν άμεση απόδειξη ότι αξίζει τόσο η υπομονή τους όσο και η επιμονή που δείχνουν στηρίζοντας την Ομάδα. Όμως, το καλομαθημένο παιδί δεν αργεί πολύ να αρχίσει τη... γκρίνια όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως παλιά. Και η παρένθεση Ρανιέρι ήταν αναμφίβολα ένα σοβαρό πλήγμα. Η δε Εθνική Ομάδα, σημείωσε τις επιτυχίες της σε διάστημα τόσο σύντομο που ακόμα δεν έχουν προλάβει να "γραφτούν" στο DNA της ανεπιστρεπτί ώστε να μπολιάζουν και τις νέες φουρνιές παικτών. Και μια δεύτερη συνεχόμενη λάθος επιλογή "πάγκου" μπορεί να τη "σκοτώσει"!
Όποια κι αν είναι τελικά η επιλογή της ΕΠΟ, ας ελπίσουμε ότι θα συνοδεύεται από την ...επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος που και οι δύο υποψήφιοι Τεχνικοί τόσο συχνά αποζητούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου